Visst nappar det!

24 november, 2022 Läs mera
Visst nappar det!

Ombyggda kraftverket i Karlshammar kommer att ge fint fiske på Fliseryds sträckor.

Fliseryds sportfiskeklubb med anor från 50-talet är novembernumrets förening. Klubben har runt 200 medlemmar, och verkar i både Mönsterås och Oskarshamns kommun.

Föreningen håller till ute på Jugnerholmarna i Fliseryd där de också hyr ut stugor till fiskegäster. Runt klubblokalen rinner Emån fram genom det småländska landskapet och lockar fram drömmar om storfångst. Föreningen erbjuder totalt 25 kilometer fiske efter storvuxen lax och havsöring i denna fantastiska miljö. Plussa sedan på med Stora och Lilla Hällesjöarna som arrenderats sedan 1992. I Stora Hällesjön kan du dessutom fritt låna båt om du löst fiskekort. Inplanterad regnbåge trivs mycket bra i sjöarna och håller fin vikt, framgång kan inte garanteras men gillar du flugfiske hittar du knappt bättre förutsättningar. Tillhör du den växande skaran av spinnfiskare och klassiska metare hittar du också ditt lystmäte i trakterna.

Fina sjöar med grov abborre och gädda
Klubben arrenderar nämligen fisket i sjöar som Försjön, Skiren, Lockegölarna och del av Klogöl. Där simmar både gammelgäddan och grov abborre. Plussa på med sutare och andra spännande arter så får varje fiskare sitt lystmäte belönat. Är du under 15 år fiskar du fritt i dessa vattendrag, juniorer upp till 19 år fiskar dessutom till ett rabatterat pris.
Föreningen har en bred ungdomsverksamhet och arrangerar regelbundet träffar för ungdomar som är medlemmar. Exempel på teman är olika fiskemetoder, fiske efter olika fiskarter, pyssel, tillverkning av beten eller kurs i att knyta den bästa knuten. En och annan fiskefilm passerar också på agendan.

Världens största havsöring
Från Emåns utlopp nere vid Ems Herrgård och upp till Högsby kan idag världens största havsöringar ta sig. Mycket tack vare den insats Södra har gjort genom att lösa ut kraftverket vid Karlshammar från dåvarande ägare och sedermera anlagt ett omlöp som idag möjliggör för vandrande fisk att nå en större del av ån på ett säkrare sätt. Någonting som också kommer att resultera i ett mer exklusivt fiske på de sträckor som idag arrenderas av Fliseryds Sportfiskeklubb.
Fliseryds Sportfiskeklubb bedriver också biotopvård i egen regi, någonting som också uppmärksammats nationellt. Bland annat har arbetet uppmärksammats i svensk media som Fiskejournalen och klubbens arbete har också fått bidrag genom Sportfiskarnas fiskevårdsfond. Arbetet genomförs manuellt, allt för att försiktigt skapa lekbottnar för Emåns lax och havsöring. Ett arbete som också ledde till att klubben fick Mönsterås kommuns miljö-stipendium 2020, mycket bra jobbat tycker vi på Innehåll!

Vill du ha en stunds avkoppling i fantastisk miljö så besök något av klubbens magnifika vatten. Men du, glöm inte att lösa fiskekort! Tjuvfiske drabbar alla de som gör allt för att följa lagar och regler. Tjuvfiske omöjliggör för klubben att dokumentera hur mycket fisk som fångas och vad som behöver släppas i vattendragen för att kunna fortsätta erbjuda fiskegäster ett
fantastiskt fiske!

Tags:

Kategori: Nyheter