Välenbadets Camping – en sommarpärla

13 juli, 2023 Läs mera
Välenbadets Camping – en sommarpärla
Om Moder Natur kunde omfamna en plats så skulle man kunna hävda att Välenbadets Camping i Fagerhult befann sig mitt i den kramens centrum. Omgiven av skogens träd på ena sidan och Välens blå vatten på den andra har denna natursköna camping ett närmast idylliskt läge.

– Välenbadet har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. När jag var ung träffades alla kompisar här för att bada och ha roligt tillsammans under somrarna, så det blev den naturliga samlingsplatser för alla åldersgrupper. Eftersom jag alltid trivts här kändes det helt rätt att köpa denna fina fastighet när chansen kom, berättar Adele Gillberg som sedan mitten av april äger campingen tillsammans med Fredrik Johansson.
Adele och Fredrik har jobbat hårt den senaste tiden för att iordningsställa campingen och alla dess byggnader och ytor. De har gjort vissa omstruktureringar
vilket inneburit att det numera finns 35 platser för husvagnar eller husbilar mot tidigare 24 stycken. Det finns även tältplatser och tre fina uthyrningsstugor med vacker utsikt över Välens magiska solnedgångar.
– För oss är det viktigt att stödja våra lokala företagare så vi har med hjälp av krafter och leverantörer från trakten dragit ny el, lejt grävningar och VVS. Vi har själva byggt nytt kök samt ordnat med ett onlinebokningssystem, säger Fredrik. Våra feriearbetare kommer också från närområdet vilket känns bra.
Paret Gillberg/Johansson äger och driver även Måketorps Kött & Styckeri vilket garanterar att det kött som serveras i Välenbadets Bistro är väldigt närproducerat och av högsta kvalitet.
– Vi är otroligt stolta över vår fantastiskt goda hamburgare som vunnit SM i Hamburgare. Vår färs har vunnit hela tre gånger, säger Adele. Vinstreceptet består bland annat av att använda högkvalitativt närproducerat kött samt rätt tillagningsteknik vilket gör att burgarna får crunchig yta men behåller saftigheten.
Ibland kommer riktigt stora sällskap till restaurangen för att avnjuta den populära burgaren och hur snabbt teamet bakom disken än jobbar kan det då uppstå kötid, men ingen har någonsin klagat. Istället tar gästerna fram något av alla de spel som Adele och Fredrik lagt ut bland borden.
– Det är så häftigt att se våra besökare sitta och prata och spela fyra i rad tillsammans medan de väntar på sin mat, säger Fredrik glatt. Det är ju precis det vi vill och hoppas på, att folk ska komma hit för att helt otvunget umgås och skratta ihop. Att detta återigen blir den naturliga samlingsplats det än gång var.
Campingen gästas av lokala samt mer långväga turister, främst från Tyskland, och många av dem återkommer år efter år. Gemensamt för dem alla är att de uppskattar lugnet och den vackra naturen. Välen erbjuder en härlig badplats för vattenlek och de fyrbenta vännerna har en egen strand lämplig för svalkande dopp i sommarvärmen.
– Detta är verkligen en plats som passar hela familjen, det finns något att göra för alla. Vi har så många planer inför framtiden och är så spända på att välkomna gamla som nya bekantskaper till ännu en härlig sommar med oss i Fagerhult, avslutar Adele.

Tags:

Kategori: Fritid