Tradition med anor som förpliktigar

15 december, 2022 Läs mera
Tradition med anor som förpliktigar

Många är vi som på ett eller annat sätt har en relation till musikalen på Fröviskolan. En del minns den som en jakt på en huvudroll, en del drömde om att få utföra en syssla bakom scenen för att slippa synas och en del förbannar idag sociala medier och Youtube för den offentlighet som framträdandet då, innebär idag…

Hej där Magdalena Enlund, SO-lärare på Fröviskolan. Blir det någon musikal 2023?
– Jajamän! Nu kan vi äntligen våga börja planera och komma igång ordentligt igen efter åren med pandemin och det ska bli så skoj. Själva startskottet för musikalen 2023 har avfyrats genom att alla niorna besökt Stockholm under ett helspäckat schema. Bussen rullade från Högsby vid fem på morgonen och väl på plats i stor-staden väntade guidning i gamla stan, besök på museum och besök på riksdagen. Eller inte bara ett vanligt besök, vi fick även möta riksdagsledamöter från både Oskarshamn och Västervik och dagen till ära var Stadsministern på plats. Därefter väntade besök på Chinateatern för att inspireras av ”Bodyguard”. Vår tanke är att eleverna ska kunnas kriva sitt egna manus till den musikal vi kommer uppföra här på Fröviskolan i juni nästa år. Med mycket musik från Whitney Houston i bagaget rullade vi hemåt och anlände åter till Högsby lite efter tre på natten.
Hur finansierar ni en sådan resa, är det skogsplantering eller kakförsäljning som gäller?
– Genom våra två sponsorer, Lions och Högsby Sparbank.
Utan dem skulle den här traditionen vara omöjlig att genomföra. Så ett stort, stort tack från oss alla för den insats de gör för den här yngre generationen!

Foto: Privat

Tags:

Kategori: Nyheter