Topplaceringar för Ruda och Fågelfors / Högsby IK med i toppstriden

13 juli, 2023 Läs mera
Topplaceringar för Ruda och Fågelfors / Högsby IK med i toppstriden

Topplaceringar för Ruda och Fågelfors

Våren har bjudit på flera positiva resultat för kommunlagen i femman och sexan. I femmans nordöstra grupp har Ruda IF skaffat sig en betryggande serieledning och i Oskarshamn-sexan är Fågelfors IF tvåa på samma poäng som serieledande Fliseryds IF, men med sämre målskillnad.

– Vi avslutade vårsäsongen genom att vinna toppmötet mot IFK Västervik på bortaplan med 2-0. Hittills har vi på de tolv matcherna tagit 31 poäng, då det endast blivit en förlust och oavgjort en gång. Alltså ser det lovande ut inför fortsättningen, säger ledaren Jonas Lönn i Ruda IF.
Tränaren Magnus Johansson har liksom Jonas Lönn all anledning att vara nöjd med vårens resultat.
– Vi har en spelartrupp på 22 man. Det räcker dock inte till för även ett reservlag. Många av spelarna bor på andra orter än Ruda, men det fungerar för den skull. Som ledare kunde man hoppas på ännu bättre uppslutning ibland vid träningspassen, men tydligen räcker det ändå i den här serien.

Utmärkt utgångsläge
Ruda IF har skaffat sig att utmärkt utgångsläge inför hösten och mycket talar för att laget till nästa år återfinns i fyran.
– I så fall blir det tuffare tag och då krävs nog att vi höjer intensiteten på träningspassen, men samtidigt får man inte ta ut något i förväg, betonar Jonas Lönn.

Uppåt i Fågelfors IF
Fågelfors IF har fått ihop 21 poäng på nio matcher precis som serieledande Fliseryds IF.
– Det har varit en stabil vårsäsong, men vi gjorde en dålig mach och förlorade i Fliseryd. Den största plumpen var nederlaget med 1-2 i Mörlunda, då inget stämde för oss. Vi hoppas vinna serien och i höststarten den 15 augusti hemma på Hyltamalm väntar seriefinal mot Fliseryd. En match som vi nog måste vinna, säger tränaren Nicklas Lönn.
Speluppehållet blir långt och tre veckor före seriestarten ska Fågelfors genomföra tre pass i veckan för att vara så pass förberedda som möjligt.
– Nyförvärvet Patric Karlsson från Fagerhult betyder mycket för oss och kan bli den som avgör toppstriden.

Mellansäsong för BB 2001
BB 2001 brukar vara med i toppen av serien och i alla fall ta en kvalplats, vilket inte blir fallet denna säsong.
– Det mesta talar för att det denna gång blir en kamp mellan Fliseryd och Fågelfors om de två främsta placeringarna. Vi har en förhållandevis bred spelartrupp, som förstärktes när vi fick Alfred Hermansson och Lukas Lundberg, då Fagerhult drog sig ur seriespelet vid säsongsstarten, säger ledaren Mikael Lager.

Tufft för Långemåla
Långemåla IF spelar i Oskarshamnsexan precis som Fågelfors och BB 2001, men har än så länge inte rosat marknaden och är än så länge utan poäng.
– Vi har 35 spelare, som vi varvar mellan A- och B-laget beroende framför allt på skiftjobb. Det är ingen som helst kris i föreningen och vi hoppas ta de första poängen under hösten, påpekar tränaren Michael Sohlberg.

Text: Ingvar Gunnarsson

 

Högsby IK med i toppstriden inför höstomgången i trean

Högsby IK har överraskat positivt i fotbollens division 3 Sydöstra Götaland och ligger på tredjeplats i tabellen, vilket innebär att hösten kan bli oerhört intressant.

Serieledande Hovshaga IF är fyra poäng före och till tvåan Växjö Norra har HIK endast två pinnar upp. Avslutningen på vårsäsongen blev lyckad med fyra vinster och två oavgjorda matcher. Förra säsongen spelade Högsby i tvåan, men klarade inte kontraktet efter förluster i kvalet mot Simrishamn.

Viktiga nyförvärv
Sedan dess har mycket hänt på spelarfront-en och inte minst de tre nyförvärven målvakten Hugo Samuelsson samt Michael Gonzalo och William Stjernberg har betytt åtskilligt. Det kan också sägas om de egna produkterna Samo-Zen Abbas och Oskar Robbertte, även om sistnämndes skada innebar ett avbräck.
– Vi gjorde en omstart 2013 och hängde kvar i Elitfyran efter negativt kval för att året därpå gå upp i trean för första gången. Ingen av spelarna från den tiden är kvar. Efter förra säsongen tappade vi 13 spelare och har i år åter fått göra en omstart. Samtidigt är vi väldigt tacksamma över att många i truppen är kvar sedan flera år, säger fotbollsordförande Fredrik Hultman.
Under de tre senaste säsongerna har HIK jagat segrar, men ibland har spelkvalitén blivit lidande.

Bättre spelsystem
– Tränaren Mikael Persson har präntat in att vi ska bjuda på ett bättre spelsystem, vilket har gått hem hos såväl spelarna som publiken. Vi tränar mer än någonsin, vilket också har gett resultat.
Klart är att Fredrik Hultman och övriga i HIK-ledningen vill jobba långsiktigt och skapa en ännu bättre fotbollskultur.
– Sedan är frågan om de aktiva och vårt samhälle vill ha den träningskultur vi kämpar för, vår strävan är att försöka, avslutar Fredrik Hultman.

Text: Ingvar Gunnarsson

 

 

Tags:

Kategori: Fotboll