Tillsammans gör vi skillnad

8 juni, 2023 Läs mera
Tillsammans gör vi skillnad

Nattvandring i Högsby den 16 juni 2023

Högsby kommun anordnar en gemensam nattvandring under fredagen den 16 juni då det både är skolavslutningskväll och Högsbydagarna. Är du vuxen, boende i Högsby kommun och vill vara med och skapa trygghet under denna kväll är du välkommen att anmäla dig till Hilda på hilda.ulvemo@hogsby.se eller ring 0491–29199.

Nattvandringen kommer vara uppdelad i tre block;
• kl. 20.15 – 22.00
• kl. 22.00 – 00.00
• kl. 00.00 – 02.00
Ange i anmälan under vilken/vilka tider du önskar delta. När du anmält dig får du ett dokument med rutiner och information om kvällen. Vi utgår från en lokal i anslutning till området där det finns kaffe och fika till alla nattvandrare och där det även finns möjlighet att vila.
Individ- och familjeomsorgen, elevhälsan, säkerhetssamordnare, kultur- och fritid och brottsofferjouren kommer ha representanter på plats som är med och nattvandrar.

Telefoncirkel för trygghet och social kontakt
Känner du att det skulle vara skönt att någon hör av sig till dig varje dag?
Som medlem i telefoncirkeln kommer du få ett dagligt samtal från en annan medlem som stämmer av hur du mår och hur du har det. Du kommer även själv ringa en person varje dag och göra detsamma.
Ge Wonnink är initiativtagare till telefoncirkeln och cirkeln stöttas av Högsby kommuns Hälsolots. Du anmäler dig till Ge genom att ringa eller messa på nummer 070-695 65 89. Det kostar ingenting att vara med och du kan gå ur när du vill.
Vid anmälan behöver du uppge:
namn, adress och telefonnummer samt en
nödkontakt (det kan vara en granne, en släkting, hemtjänsten eller någon annan som kan komma hem till dig).
Ge kommer att informera dig om vem som ringer vem, vad du ska göra om någon inte svarar på ditt samtal eller om du själv av någon anledning inte kan svara på eller ringa ditt samtal en dag. Det är av största vikt att både ringa och svara sin telefoncirkelkompis varje dag, dels för att garantera att cirkeln inte bryts och dels för att fånga in om någon behöver hjälp.
Tillsammans kan vi medlemmar i telefoncirkeln skapa trygghet och social kontakt.

Tags:

Kategori: Nyheter