Rörelse och hälsa temat i Bergas sommarprogram

9 juni, 2022 Läs mera
Rörelse och hälsa temat i Bergas sommarprogram

Sommarprogrammets tema är i år är rörelse och hälsa och kommer gå av stapeln mellan den 21 juni och den
3 september. En sommar i friskhetens tecken helt enkelt!

Maja Heuer, projektledare från Unika historiska Kalmar Län, förklarar närmare.
– Vi har tillsammans med Högsby kommun, företag och föreningar jobbat med att utveckla platsen Berga och nu är sommarprogrammet så gått som helt spikat. Vissa saker är inte riktigt på plats ännu men vi kan stolta släppa det mesta kring vad som kommer att hända. Jag tänker mig att jag kan speca lite av innehållet i punktform för era läsare;
• Coop öppnar det hela med en trevlig grillfest den 21 juni
• Nere vid Gösjön kommer det mesta sedan att ske under sommaren. Berga tennisklubb har bland annat sin tennisskola vecka 26.
• Simskolan pågår mellan den 27 juni och den 8 juli nere vid sjön och den har lång tradition och är väldigt uppskattad under ledning av Maggan Drottman.
• Gympa, yoga och dans kommer vi att köra mellan vecka 26 till 31, tiden är mellan 18.00 till 19.00. Varje vecka kommer att ha ett tema och mixgymnastikpassen kommer att vara öppna för både vuxna och barn.
Mer information kring detta kommer lite senare när alla veckor har fallit på plats.
• Rörelseslingan ser vi fram emot lite extra. Tolv skyltar som ska locka besökaren till lite spännande stretching och gymnastiska övningar för ökad rörelse.
• Aktivitetslådan nere vid Gösjön kommer att uppskattas mycket tror vi. Däri samlas alla möjliga och omöjliga lekar för besökaren att ta del av.
• Utegymmet och elljusspåret nere vid Berga IP är populära inslag redan nu i Berga och besöks flitigt.
• Boklådor kommer att finas utplacerade (det är boklåda vid Gösjö camping med en massa böcker, som biblioteket har fixat) för en stunds avkopplande läsning och vi hoppas på att även cykelkartan och cykelkartan ska komma på plats samt ett och annat spännande föredrag och intressanta föreläsningar att kunna sätta sig ned och lyssna på i Berga. Plussa på med en och annan musikkväll så har vi nog båda sammanfattat och knutit ihop säcken inför Bergas
sommarprogram, avslutar Maja stolt.

Fotot kommer från Maja Heuer, projektledare från Unika historiska Kalmar Län.

Tags:

Kategori: Nyheter