Prova-på-dag hos Räddningstjänsten

27 april, 2023 Läs mera
Prova-på-dag hos Räddningstjänsten

För att öka intresset och informera om yrket anordnar Räddningstjänsten en prova-på-dag i Högsby.

Intresset för att arbeta inom ett blåljusyrke bara ökar och ökar. Mer många kan bli fler och därför ser gänget på Räddningstjänsten mycket fram emot den kommande prova-på-dagen. Platschefen i Högsby, Håkan Fredriksson, får utveckla.
– Under dagen kommer vi att informera och prata om flera olika moment och besökarna kommer att få vara delaktiga i moment som sjukvård, trafikolycka och rökdykning. Våra duktiga medarbetare kommer att finnas på plats för att berätta om yrket och allt kring vad det innebär. Vi vill skapa ett intresse för kommunens och hela bygdens säkerhet och trygghet. Vi vill att den enskilda medborgaren ska få ett intresse för att kunna vara med och göra skillnad för så många andra.

Räddningstjänstpersonal i beredskap
Stresstålig och med god fysik? Då kan du vara mer än lämplig för att bli deltidsbrandman, eller Räddningstjänstpersonal i beredskap som det numera heter.
– Vad det innebär är att man har beredskap under sju dygn per fyra veckor. Under den perioden skall man vara beredd på att kunna hantera olyckhändelser som trafikolyckor, brand i bostad eller i skog och mark samt olika slags sjukvårdslarm. För att klara av detta får du ha en inställelsetid på max fem minuter.
Vi vet att det finns många fler som uppfyller detta än dem som är i tjänst hos oss och därför vill vi anordna en prova-på dag, bland annat, för att kunna nå ut till alla dessa. Vi ser mycket fram mot dagen och hälsar alla välkomna hit till oss, avslutar Håkan Fredriksson.

Tags:

Kategori: Nyheter