Populära Fagerhults AIK

27 augusti, 2015 Läs mera
Populära Fagerhults AIK

Det har blivit populärt igen att spela fotboll med Fagerhults AIK.  Föreningen har över 40 spelare och har byggt ett nytt klubbhus.
– Verkligen roligt! säger tränaren Bert-Arne Lundgren.

Som så många andra mindre fotbollsföreningar har Fagerhults AIK upplevt akut spelarbrist. Tommy Gustavsson, 47-årig eldsjäl och back i klubben, fick för bara några år sedan ragga spelare på sin arbetsplats för att föreningen i hans hjärta över huvud taget kunna ställa upp med en a-lagselva i seriesystemet.
Numera ser det helt annorlunda ut. Föreningen har både a- och b-lag och det är konkurrens om positionerna.
– Jamen jag kan tänka mig att den upprustning som vi har gjort i ett nytt klubbhus har spelat en viss roll, säger Tommy Gustavsson.
– Sedan har vi en bra stämning här i föreningen, förklarar han.
Bert-Arne Lundgren, som haft hand om till exempel seniorlag i Målerås och Älghult tidigare är huvudtränare i Fagerhults AIK sedan två år tillbaka.
– Jag tror att det betyder en del för bygden att vi kan ha ett fotbollslag i Fagerhult. Det som också är roligt är att det har börjat komma en del spelare till oss från orterna runt om kring, från Högsby, Fågelfors och även Kalmar.
– Ofta är det kompisar till spelare hos oss som kommer.
Under matchsäsong har klubben träningar två gånger i veckan, plus matcher. Under andra tider på året, som till exempel mitt i sommaren, har föreningen ett antal så kallade öppna träningar då fler än Fagerhults AIK:s egna spelare deltar. Då kommer till exempel Elias Wärnlund, Adam Lundberg, Sebastian Steen och Alf Hermansson. De bor i Fagerhultsområdet och representerar Högsby IK:s pojklag respektive Oskarshamns AIK:s utvecklingslag. Ronja Steen från Björkshult kommer också. Annars håller hon igång med matchande i Virserum/Järnforsens nystartade damlag i seriespelet.
– Det är kul att spela med killarna ibland. Det är lite tuffare, säger Ronja.
Klubben är aktiv på sociala medier och en annan återkommande aktivitet som främjar klubbkänslan är matchen i samband med Fagerhults marknad mellan a-laget och äldre FAIK-veteraner.
Numera håller även gräsplanen på Fagerhults AIK:s idrottsplats Ekingen bra klass.
– Vi hade problem ett tag med vildsvin som bökade upp planen, men nu har vi stängsel runt om som håller vildsvinen borta, berättar Bert-Arne Lundgren.

Text och bild:  Fredrik Loberg

Tags:

Kategori: Evenemang, Skola