Plats för sinne och hjärta

14 juli, 2022 Läs mera
Plats för sinne och hjärta

Foto: Privat

Ett nytillskott i Högsby kommun är att Carina Hansson, med företaget State of Grace, nu utökar sin verksamhet. Sedan 20 år tillbaka bedriver hon verksamhet inom personlig och andlig utveckling och kommer nu också att erbjuda en plats för existentiella samtal för alla som är öppna för nya tankar och är intresserade av frågor om och kring livet.

När vi på Innehåll möter Carina för en stunds samtal om verksamheten och livet pågår en av hennes kurser. Runt om oss finns kvinnor i skilda åldrar som får utlopp för sin kreativitet. Vi ber Carina utveckla sin verksamhet.
– Här träffas vi för att vandra en stund längs samma väg genom livet och på denna fantastiska resa kommer deltagarna att lära sig mer om sig själva. Genom mina kurser får de vägledning till att se på livet på ett annat sätt, mer utan dömande och att välja kärlek i stället för rädsla. En ny plats för fantastiska dagar när de kan ge sig själva tid för skapande, vila och meningsfulla samtal om livet.

Vedic art skapar principer i livet
Det finns många olika vägar till att lära känna sig själv enligt Carina.
– Jag har ägnat många år till att utforska några olika vägar som har ett och samma mål, att lära känna vem jag verkligen är och att leva som den jag verkligen är. Det är budskapen i böckerna ”En kurs i mirakler” och ”En kurs i kärlek” samt den vediska konstriktningen ”Vedic Art” som har 17 principer. Dessa principer eller steg betraktas som det som startar den kreativa processen. Jag vägleder mina deltagare i deras process, enkelt förklarat.

Mer glädje i vardagen
Vill du känna mer glädje i vardagen, känna större samhörighet med andra, uppleva att du faktiskt kan välja dina känslor och inte behöva känna att saker och ting händer dig utan att du kan göra någonting åt det? Alla önskar att det skulle finnas ett sätt att betrakta även svåra händelser med mer lugn och frid.
– Kurserna jag erbjuder innehåller allt detta och ger deltagarna en möjlighet att se på sina liv på ett annat sätt för jag lovar att det finns ett annat sätt att se på både sig själv, sina medmänniskor och livet i stort.

En kurs i kärlek
– Det finns ett sätt att veta, som kan ta dig bortom den plats dit allt ditt lärande har tagit dig. Detta vetande kan ta dig till sanningen om vem du är. Du som längtar efter att nå detta vetande, hjärtats vetande, kommer att få hjälp här. ”En kurs i kärlek” inbjuder sinnet till att förena sig med hjärtat.
– Ett annat sätt att lära känna sig själv på djupet, är att måla “Vedic Art”. Det gör vi tillsammans i den härliga Ängsladan i Gillberga. I skolan fick jag höra att jag inte kunde måla och det höll mig tillbaka från att ens våga prova, till att 40 år senare utbilda mig till Vedic Art lärare. Äsch, tänkte jag, nu är det verkligen dags att släppa de gamla tankarna och börja skapa med färger och samtidigt nå djupa insikter om mig själv. Detta vill jag förmedla till fler som är ny-fikna. Du behöver ingen erfarenhet för att börja och du behöver inte ens ha hållit i en pensel tidigare. Det är ingen som dömer det du målar, allt är bra just därför att du har skapat det och du är värdefull.

Framtiden ser ljus ut!
Nya kurser planeras hela tiden av Carina och nu finns möjlighet att komma till Ängsladan i Gillberga, Ruda. Den lilla ladan är från 1800-talet och nu renoverad för att passa till samlingar och konstnärligt skapande.
– Närmast i tid är kurstillfällen i Vedic Art den 11-17 juli, 8-14 augusti och 15-21 augusti. En grundkurs är sex dagar och en fortsättnings-kurs är fyra dagar och de behöver inte vara i följd utan du väljer själv vilka dagar som passar dig. Därefter kommer fler kurstillfällen. Under Vedic Art dagarna lägger jag även in stunder om “En kurs i mirakler” och “En kurs i kärlek” för den som vill.
– Under höstterminen kommer jag även att erbjuda kurser på Klostret, nära slottet i Kalmar. Jag är en av klostervärdarna och vi samverkar för att sprida lugn och harmoni för kropp och sinne. Längre fram planerar jag och fysioterapeut Margaret Gerward ett event som vi kallar”Andetag & Penseldrag”.

Vi lämnar Carina och kursdeltagarna och ber Carina om några avslutande ord.
– Välkommen till State of Grace när du vill gå på kurs i att måla enligt de vediska principerna, samtala kring existentiella frågor enligt dessa böcker och få möjlighet att finna dig själv. Det blir ett uppvaknande och en upplevelse i att komma Hem.

Tags:

Kategori: Nyheter