Omtanken går hand i hand, från gammalt till nytt

27 oktober, 2022 Läs mera
Omtanken går hand i hand, från gammalt till nytt

Jimmie och Jennie Ivarsson tillsammans med Britt Åbinger och Rolf Berkeby vid lokalerna på Kyrkogatan i Högsby

Den första december är det så dags, ett avsked som har varit så svårt att ta för vissa, blir en nystart för andra. Begravningsbyrån Omtanken byter ägare och blir Ivarssons Begravningsbyrå.

Efter 25 år i branschen är det dags för Rolf Berkeby och Britt Åbinger att säga hej då. Redo att axla och ta över stafettpinnen står Jimmie och Jennie Ivarsson, båda med flerårig erfarenhet från branschen.

– Åren de går, säger Rolf och Britt i kör. Att som mig vara 80 + och Britt, som fortfarande är en ungdom med sina 70+, och tänka på ett liv utan arbete, är lite skrämmande. Men det ska samtidigt bli skönt på ett sätt, förklarar Rolf. Vi kan sälja bolaget och vara stolta. Vi har byggt upp en verksamhet där vi har mött så många fantastiska människor, väldigt många i sorg och inte en enda gång har jag känt att vi misslyckats med att lyssna och finnas där för dem. Omtanken kring de efterlevande har varit ett ledord för oss under alla dessa år. Jag hoppas att alla våra kunder, jag gillar dock inte ordet kund i dessa sammanhang, känner detsamma, att vi har tagit väl hand om dem.

Fristående verksamhet är A o O
För paret Ivarsson är det med stolthet de nu ska axla manteln kring Omtanken.
– Så är det såklart. Omtanken har alltid funnits med oss, de har ett bra renommé både här, i Mönsterås och Oskarshamn. Vår gemensamma styrka historiskt är att vi båda har varit fristående utan massa måsten och tvång från någon organisation. Hos oss båda har i stället kunden fritt kunnat välja bland ett större urval av det mesta som hör en jordfästning till. Och så ska det också förbli, just valfriheten och omtanken om våra kunder är AoO för oss, då, nu och in i framtiden, berättar paret Ivarsson.
För Rolf och Britt väntar nu pensionärslivet. Någonting som har tagit Rolf en stund att bli ett med.
– Det här med begravningsbyrå har ju varit mitt kall så länge, tillsammans med musik och idrott. Nu har jag möjlighet att mer och mer kunna ägna mig åt mina intressen här i livet men till en början får nog Ivarssons vänja sig vid att den där filuren som hänger på låset varje morgon bara är jag. Just för att hålla lite koll och få dricka en kopp kaffe i välkänd miljö, skrattar Rolf.

Ärofyllt uppdrag ett resultat av gemen-samma bekanta
Att göra övertagandet klart har gått väldigt fort och utan diskussioner. Från dag ett kändes affärsuppgörelsen som ett riktigt bra sådant.
– Vi hade gemensamma bekanta och från oss på Ivarssons togs det tidigt kontakt rörande framtida samarbete. Genom gemensamma bekanta fick vi också Rolf och Britt medvetna om att vi fanns och var redo att ta över den dagen de kunde tänka sig sälja sin verksamhet, berättar Jimmie och Jennie. När sedan Rolf hörde av sig under sensommaren om att dagen närmade sig så löste sig allt väldigt snabbt. Vi kommer att ha kvar verksamheten i Mönsterås och flytta Ivarssons uppe från Storgatan ned hit till kontoret som idag är Omtanken. Vi kommer att växla öppettiderna mellan de båda kontoren vilket vi tror kommer funka mycket bra.
– För mig och Rolf väntar nu tid med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag ser fram mot mycket tid i friska luften och med mycket sång och musik. Jag är väl den som sett fram emot detta lite mer än Rolf men det känns som att nu när allt närmar sig så har han blivit mer och mer lugn i själen han med. Han är 80+ och kroppen säger ifrån när det kommer till tunga lyft så detta kommer bli fantastiskt tror jag.
– Vi vet att detta har varit Rolfs och Britts liv och vi ska göra allt i vår makt för att behålla de goda relationerna de byggt upp under alla år. Allt har sin tid och vi vet att de alltid har lyft fram det där lilla extra. Den där extra omtanken som är så viktig och det ska vi också fortsätta med för det går hand i hand med vår värdegrund på Ivarssons, avslutar Jennie och Jimmie.

Tags:

Kategori: Företag, Nyheter