Motorintresse i Berga

23 februari, 2023 Läs mera
Motorintresse i Berga

När Sandra och hennes sambo Robert startade bolaget MP Motorsport i Berga vid årsskiftet 2021/2022 hade de inte vågat drömma om den succé det skulle bli. I dag växer kundkretsen från norr till söder.

När Innehåll anländer i blixthalkan tidigt en fredagsmorgon lyser redan flitens låga i verksamhetens alla delar. Serviceverkstaden går på högvarv där alla möjliga fordon väntar på lite genomgång och kärlek. I butiken väntar Vd:n, 25-åriga Sandra Persson, på oss.
– Min pappa Michell har alltid varit motorintresserad så det har funnits med mig sedan jag var liten. Jag fick min första cross där någonstans när jag var fem-sex år och direkt var jag fast. Jag tävlade mycket som ung och det roligaste jag har gjort var att kvala till SM. Så att det skulle bli något med eller kring motorer när jag satt där i unga år och drömde, det var ganska givet.

Allt startade med en mobil butik
– Resan till att bli egen företagare startade genom att jag och pappa, i samband med tävlingar, erbjöd folk att handla varor på plats kring tävlingen vi befann oss på. Helt enkelt en mobil butik. Det här var kring 2013–2014. Det ena ledde till det andra och eftersom vi bor här i Berga startade vi upp verksamheten fysiskt i liten skala i en av grannfastigheterna till där vi befinner oss idag. Sedan var det såklart kört och jag blev mer och mer involverad. Vi hade service av alla slags motorfordon redan då och den verksamheten frodas än idag i en av de lokalerna du ser här utanför. Sedan 2021 har vi butiken bredvid järnvägen här i Berga.

Vad är det som lockar så rackarns mycket kring att driva eget?
– Jag fastnade för att driva eget, kände då som nu en stor glädje i att ha mitt stora intresse även som levebröd. Tycker det här med kundmöten och relationer är extra roligt. Att vara VD nu är en extra krydda såklart och jag älskar verkligen detta.

Storsäljaren då, det finns ju lite att välja på?
– Våra fyrhjulingar säljer bra över hela landet, tror vår mest långväga gäst åkte ned från Sundsvall. Här i området har vi ju många lantbrukare och jägare som tycker det är praktiskt att ta sig fram på en fyrhjuling. Att de också kan utrusta dem med exempelvis en snöplog gör att intresset bara ökar och ökar. Våra mopeder ser vi en efterfrågan på från hela länet, likadant med våra crossar. Det nya nu är att vi också tagit in cyklar. Där finns det ett tomrum att fylla i Högsby kommun så det hoppas vi också mycket på. Till våren kommer vi börja sälja el-scootrar efter många kunders önskemål så resultatet av det ska bli spännande att följa. Vi har hjälmar och allt annat som hör motorsporten till ned till leksaker för den motorintresserade tjejen eller grabben.

Framtidsplaner, är du nöjd eller vill du utveckla än mer?
– Drömmen är att hitta en ännu bredare kundkrets genom att fortsätta utveckla utbudet. Ta in mer eldrivna fordon. Vi har ännu inte startat upp någon webshop där kunderna kan beställa sina varor men det ligger där i framtiden någonstans. Jag skulle vilja öppna ytterligare en butik i en större stad också, mest för att få ett skyltfönster ut på marknaden där det rör sig lite fler människor.

Något sista du vill skicka med ut till läsarna?
– Kom förbi, kika vad vi kan erbjuda och ta en kaffe. Det finns något för alla här, även om man inte direkt är intresserad av just motorsport. Paraplyer och regnkläder är vi en fena på bara för att nämna något. Samt servicen då såklart. Strular något motorfordon där hemma, våga testa oss, vi kommer inte göra någon besviken, det kan jag lova, avslutar Sandra vårt besök hos MP Motorsport i Berga.

Tags:

Kategori: Nyheter