Med landsbygdens företag i centrum

23 februari, 2023 Läs mera
Med landsbygdens företag i centrum

På Storgatan i Högsby ligger företagshotellet Emådalens Landsbygdscentrum. Centralt placerat och med endast två minuter till resecentrum lockar de både stora och små företag.

I de tidigare gamla banklokalerna syns fortfarande spåren efter forna tider i form av bankvalv och en och annan spargris. På bottenvåningen står fortfarande långbordet där många viktiga beslut klubbats under bankåren. Ewa Engdahl tar emot oss för en rundvandring i de fina och ljusa lokalerna.
– Vi har en ny modern digital studio som vi är stolta över här på landsbygds-centrum. Behovet syntes framför allt under pandemiåren och den används ofta av de hyresgäster som finns här i lokalerna. Här hittar du också samtalsrum, lunch-rum och moderna möteslokaler med allt det som kan tänkas behövas. Våra ljusa kontorsrum ligger i markplan och dessa kan också hyras möblerade om så önskas. Här finns större mötesrum för upp till 25 personer med egen entré som också blivit populärt för privata sammankomster.

Både företag som förening
Ordförande i Emådalens Landsbygds-centrum är Claes Ericson, också han väldigt stolt över lokalerna.
– Så är det och i framtiden händer mycket spännande här. Vår baksida är under förändring där vi kommer skapa mer ytor utomhus. Bland annat ska det byggas laddningsplatser för elbilar. Vi ska också utveckla och tillgängliggöra lokalerna på nedre plan än mer. Lokalerna vi nu sitter i har långa anor och bland annat har det funnits bankverksamhet här en gång i tiden. När banken lämnade bildades en ekonomisk förening med 33 medlemmar inom de gröna näringarna, alla gamla kunder till banken. Förutom vårt fina företagshotell har vi också fyra lägenheter ovanför oss, en av dem en riktig parad-våning på 88 kvadratmeter, dessutom har vi lokalerna där Apoteket idag huserar. Vårt företagshotell är så gott som fullbokat men det finns alltid plats för fler hyresgäster, avslutar Claes och Ewa vårt besök.

Tags:

Kategori: Nyheter