Kvalitet i alla led

24 november, 2022 Läs mera
Kvalitet i alla led
Många av våra kunder är inbitna hojfantaster och för att behålla dem behöver vi säkra riktigt bra kvalitet genom hela verksamheten!

När vi på Innehåll fick en önskan om att skriva lite mer om motorer och inte bara fiske och annat ointressant.., så var det bara att börja leta efter spännande uppslag. I förra numret kunde ni ta del av vårt första reportage och i detta nummer åkte vi till Ålem för ett besök på Hoj-biten. Väl på plats träffar vi en av de tre delägarna, Johan Gidö, för ett samtal kring det här med fordon av skilda slag.
– Här hos oss på Hojbiten säljer vi två- samt fyrhjuliga fordon. Scootrar, mopeder, mc, fyrhjulingar samt promenadscootrar. De flesta av våra kunder hittar vi nog inom en radie av tio mil även om vi också har långväga gäster här hos oss i Ålem.

Fyrhjulingar för skogs- och jordbruk ökar så det knakar
För ägarna till Hojbiten gäller det att alltid ligga steget före, konkurrensen som finns därute avskräcker dock inte utan nya investeringar görs hela tiden. En ökad försäljning av fyrhjulingar ut mot skogs- och jordbruk är ett resultat av en lyckad satsning.
– I vår bransch gäller det alltid att ligga steget före, hitta nya målgrupper och/ eller utveckla de befintliga. Vi har ökat kundkretsen kraftigt och främst ser vi ett ökat intresse från det segment som verkar inom jord och skog. Men även våra promenadscootrar säljer bra och då ska man ha med sig att vi inte ens har gjort någon kampanj kring dessa utan ryktet går. Det finns nog ingen marknadsföring som kan slå mun till mun-reklamen.

Mopeder av högsta klass
– Våra mopeder säljer som alltid riktigt bra, främst våra scootrar från Drax och MotoCR håller hög kvalitet och nu är vi där att vi i våra nybyggda lokaler också kan hålla ett större lager och erbjuda en större valfrihet för våra kunder i att hitta just det de söker. Vi har ju verkat här i Ålem under fem år nu och vår yta har hela tiden utökats. Detta har i sin tur möjliggjort ett större utbud av både reservdelar och tillbehör för både MC- och mopedägaren.
– Handeln över nätet har också den fått sig ett uppsving och för oss är det viktigt att vara med även där. Vi skickar ju fordon över hela landet och får förfrågan om reservdelar från söder till norr. Vårt samarbete med försäkringsbolag är också en viktig del. Vi får det ärofyllda uppdraget att reparera skadeärenden till flera av landets försäkringsbolag vilket är en extra fjäder i hatten för oss här i lilla Ålem. Vi hinner inte riktigt med idag, verkstaden går på högvarv och då är vi ändå tre del-ägare och två anställda som jobbar så mycket vi bara orkar och hinner.

Säljs bra även under lågsäsong
Så hur ser det ut nu när det börjar bli mörkt, kallt och blött därute. Finns det tid att andas när snötäcket ligger tjockt?
– Som jag sa, verkstaden har att göra. Men det vi märkt under senaste året är att även försäljningen av nya fordon inte tar paus. En tonåring blir femton under hela året och fyller hen 15 under den kalla årstiden så ser anhöriga till att det ska stå en moped där oavsett om det är vinter eller sommar. Det hör liksom till på något sätt. Dessutom märker vi också att de allra flesta sparat pengar för att kunna möjliggöra sitt köp utan räntefria krediter. Såklart erbjuder vi det men det nyttjas väldigt sällan.

Hur förvarar man sin moped under lågsäsong?
Det viktigaste, förvara batteriet varmt. Ett batteri tål ej kyla! Se till att tvätta av mopeden innan man ställer in den. Salt är ett riktigt monster i att förkorta livslängden för en moped om det får sitta kvar. Rent och snyggt helt enkelt, kring och runt mopeden. Försök att serva mopeden var 300:e mil löpande så slipper man sedan obehagliga överraskningar.

Framtiden, hur ser den ut?
– Ja du, som du ser är det svårt att dra sig ur nu. Lokalerna är utbyggda och välfyllda så nu är det bara att gasa på och fortsätta köra. Vi ska utveckla verksamheten och satsa på reparationssidan än mer. Vi servar och reparerar idag samtliga märken. Det är galet hur många som väljer att anlita oss för att få sitt fordon i körklart skick, oavsett om de köpt det av oss eller ej. Såklart något vi är väldigt tacksamma för, är också ett bra bevis på att vi levererar kvalitet även runt reparationer och inte bara själva produkten vi säljer. Något som vi märker av är ett ökat intresse för våra elfordon. De är dessutom helt underhållsfria. Framför allt efterfrågan på eldrivna scootrar ökar kraftigt och det ligger helt rätt i tiden med tanke på vår miljö.

Vi på Innehåll tackar Johan och hoppas att våra motorintresserade läsare nu är än mer lyckliga i våra försök att leverera ett magasin av kvalitet där vi försöker lyssna på alla er därute!

 

Tags:

Kategori: Nyheter