Kulturdagen

26 oktober, 2023 Läs mera
Kulturdagen

Hilda Ulvemo, Kristina Limegård och Ingrid Reberg.

– ett inspirerande kulturellt smörgåsbord med något för alla

I samarbete med Individ- och familjeomsorgen samt Kultur och fritid kommer kommunen den 3 november bjuda in allmänheten till sporthallen där Högsbys första Kulturdag arrangeras.

– Denna dag riktar sig till alla oavsett ålder eller intressen och vi hoppas kunna bidra med inspiration, säger projektgruppen som förberett Kulturdagens breda utbud av aktiviteter.
Projektgruppen består av kvartetten Hilda Ulvemo som är kommunens ungdomsbehandlare, Andreas Stenfelt från Kulturbruket samt Kristina Limegård och Ingrid Reberg som båda arbetar på biblioteket. Tillsammans har de satt ihop aktiviteter av olika slag och förhoppningen är att alla Kulturdagens besökare ska hitta något som passar dem.
– Under dagen kommer barn och ungdomar från Kulturbruket att bjuda på musik- och dansuppträdanden och för de besökare som vill finns det möjlighet att med hjälp av duktiga instruktörer prova på olika instrument och att dansa själva, säger Ingrid.
Kulturdagen infaller under höstlovet för att så många som möjligt ska kunna komma och ambitionen är att inspirera deltagarna att hitta en sund fritidssysselsättning.
– Vi vill uppmuntra våra unga att läsa mer och kommer därför ordna ett bokbord med böcker på många olika språk som passar barn och ungdomar, berättar Kristina. Dessutom kommer det finnas ett pysselbord med olika sorters kreativt skapande. Vid ett stationsbord ger vi ut information från olika föreningar för att tipsa om olika sporter och aktiviteter. Där kommer det också erbjudas hjälp med hur man bäst går tillväga om man vill bli medlem i en förening.
Hilda, Andreas, Kristina och Ingrid hoppas nu på god uppslutning och lovar att flera spännande projekt väntar i framtiden.
– För att kunna genomföra Kulturdagen har vårt projekt fått ekonomiskt stöd från Irene och Bo Adolfssons stiftelse, säger Hilda. Stiftelsens bidrag samt ett fint samarbete med lokala aktörer har möjliggjort detta arrangemang och för det är vi så tacksamma. Högsbys Kulturdag är ett bevis på hur mycket vi klarar av när vi jobbar tillsammans.

 

Tags:

Kategori: Nyheter