Kalle Lind gästar Nostalgia

28 september, 2023 Läs mera
Kalle Lind gästar Nostalgia

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 21 november gör den populäre radioprofilen, författaren samt På Spåret-deltagaren Kalle Lind en avstickare från sin högaktuella Sverigeturné Snedtänkt, för att prata om sin bok Karl Gerhard: Estradör och provokatör på PRO-gården i Fågelfors.

– Att Kalle Lind tar sig tid att besöka oss är väldigt stort och uppskattat, säger Ingbritt Loberg som är ordförande i Nostalgiaföreningen.
Nostalgia håller till i före detta Missionshuset som är ett kulturhus med tre rum och kök. I dessa rum finns utställningar om tre personligheter med anknytning till bygden, nämligen de underhållande revykungarna Karl Gerhard och Ernst Rolf samt den upptäcktsresande författaren Albert Engström. Föreningen har dessutom nyligen startat en studiecirkel där deltagarna får möjlighet att fördjupa sig i de tre herrarnas liv och bedrifter.
– Karl Gerhard föddes i Stockholm år 1891 men hans föräldrar kom från Grönskåra samt Bäckebo, berättar Ingbritt. Karl hade en lång och produktiv karriär där han genom sånger, monologer och texter ville förmedla viktiga budskap till sin samtid och uppmärksamma sin publik på världens orättvisor.
För den som önskar erbjuds nu det unika tillfället att lyssna till Kalle Lind när han berättar om Karl Gerhard, mannen som än idag är en av de allra största genom tiderna inom den svenska underhållningsbranschen.
– Kalle Lind skriver oerhört noggrant och han söker och granskar fakta för att kunna vända och vrida på den verklighet som var Karl Gerhards, säger Ingbritt. Att lära sig mer om den tidens kultur- och nöjesliv ger kompletterande information och förståelse till de ordinarie historieböckerna vi läser i skolan och jag rekommenderar denna genomtänkta bok.

PRO-gården förvandlas till salong
Det är Nostalgiaföreningen som med stöd av Astrid Lindgrens Hembygd arrangerar tillställningen som kommer att hållas i PRO-gårdens lokaler.
– Vi kommer förvandla PRO-gården till en salong med festdukade bord. Besökarna bjuds på teaterkonfektyr, förtäring samt alkoholfritt bubbel och vår lokale gitarr-spelande underhållare H-G Strömer kommer hit och framför kvällen till ära några av Karl Gerhards mest kända kupletter. Vi är övertygade om att det kommer bli en helt magisk kväll och vi hälsar alla varmt välkomna. Bokning av platser pågår för fullt, avslutar Ing-Britt.

 

Tags:

Kategori: Nyheter