Invigning lockade kunder från när och fjärran

27 april, 2023 Läs mera
Invigning lockade kunder från när och fjärran

Agneta Ekblad.

När bankens ekonomi och administrationsavdelning tog flera steg uppåt i trappan stod invigning av de nya lokalerna och öppet hus på menyn.

Två av de anställda på Högsby Sparbank som var med och höll i spakarna denna dag var Agneta Ekblad och Ann-Christin Thörn Håkansson.
– Det gick åt en hel del tårtor och det var extra roligt att se att folk som besökte oss inte bara var kunder från närområdet utan att folk från både när och fjärran hittade hit för att ta del av det vi hade att erbjuda denna dag. Vi fick mycket positivt gensvar både kring initiativet att anordna ett öppet hus som på vår nyrenoverande övervåning, berättar de båda.

Nostalgi i varje rum
Runt om i bankens lokaler har det sedan tidigare funnits spår av tider som flytt. Bland annat har skåpet där äldre sparbössor förvaras alltid lockat fram skratt och goda minnen från besökarna. Nu har bankens personal återigen varit nere i förråden och letat efter gamla skatter.
– Vi är så glada över våra tidigare kollegors sparlusta. Våra förråd håller så mycket goda minnen och nu har vi placerat några av dessa i våra nybyggda kontor. Det kan handla om äldre maskiner till lådor där lärare från förr lät klassens elever spara sin klassresepeng, bara för att ta några exempel.
– Uppe har vi också fortsatt med fototapeter med motiv från förr och där stannande en hel del av våra besökare upp och diskuterade och mindes hur bygden såg ut.
– Totalt finns det nu sex nya kontorsplatser på övervåningen vilka skapat ett bättre flöde genom hela lokalen. Här uppe ska vår ekonomi och administration samsas och gensvaret från kunderna är mycket positivt. Det känns verkligen som vi träffade rätt och att det var dags för lite förändring. Vi växer så det knakar så trångboddheten började att bli påtaglig, säger Agneta och Ann-Christin med ett leende.

Tårtorna bakade lokalt
Tårtorna som serverades under invigningen var bakade av lokala Emågården vilket var ett mycket glatt inslag.
– Under förmiddagen var det en strid ström av kunder genom lokalerna och det som var extra skoj var att de också valde att stanna kvar en stund för att fira med oss. Såklart anordnas ett öppet hus ur ett marknadsföringsperspektiv men vi insåg också där och då att vi skapade en social samvaro vilket uppskattades av både oss och våra besökare, avslutar Ann-Christin och Agneta vårt samtal.

Tags:

Kategori: Nyheter