Innehåll Högsby – nr 2/2023

23 februari, 2023 Läs mera
Innehåll Högsby – nr 2/2023

I tider som dessa

Februarinumret av Innehåll har hamnat i era brevlådor, läser ni detta så också i era händer. Vintermörkret har börjat släppa sitt envetna tag om oss och vi går så sakta mot ljusare tider, så skönt! Vi är många som går i dvala, både psykiskt som fysiskt under årets mörka och kalla årstid. Det bästa som finns då är ett gott soffhörn, en kopp te till en bra film eller serie. Tyvärr dyker ibland en eller annan bulle, kaka eller godispåse upp framför soffpotatisen där i hörnet och så har man vips lagt på sig några gram extra. Jag lovar, jag vet.

I tider som dessa, med allt vad vår planet och dess invånare går igenom, är det extra viktigt att vi finns därute för varandra, tillsammans kommer vi fixa även denna kris, oavsett om vi kämpar med elpriser, boräntor, hälsa eller skenande matpriser. Där och då, fast det ibland kan kännas tungt, är det viktigt att inte ge upp, lämna in handduken utan se ljusglimtarna i vardagen. De där små sakerna som är så viktiga när det blåser så där lite extra kallt både på individ som samhällsnivå.

Vi pratar gemenskap som gänget i 4S ser till att erbjuda kommunens seniorer, en chans att komma ut och prova på olika gemensamma aktiviteter, ett fantastiskt initiativ. Vi pratar O-ringen 2024 som arrangeras i Oskarshamn där olika föreningar i Högsby ska se till att även sätta Berga på orienteringskartan när en av tävlingarna kommer att gå av stapeln i skogarna runt idrottsplatsen. Vi pratar om den gemenskap som kommunens fotbollsföreningar erbjuder båda barn, ungdomar och vuxna i form av träningar och matcher.
Det är de där små sakerna i vardagen, det där som stavas gemenskap och glädje, som är så viktiga under året. Vi står alla inför utmaningar av olika slag men vi fixar detta också, alla dagar i veckan. Gör vi det dessutom tillsammans förgyller vi vardagen med lite mer skratt, lite mer glädje. Så se till att hälsa på personen du möter, det räcker ibland med ett leende. Att se, lyssna och ta dig tiden kommer hjälpa många att ta sig igenom året 2023.

Snart är de första vårblommorna dessutom här, vårfåglarna börjar sjunga och solstrålarna värma, allt för att hjälpa oss lite extra. Då är det lite enklare att ta sig upp från soffhörnet, ta sin promenad och bara få vara. Fram tills dess, ta hand om varandra, vi fixar detta med, tillsammans!

//

Mathias

 

Läs Magasinet Innehåll nr 2 2023 här:

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: Evenemang, Företag, Fritid, Handla i Högsby, Kommun, Läs Innehåll, Näringsliv Högsby