Innehåll Högsby – nr 3/2023

30 mars, 2023 Läs mera
Innehåll Högsby – nr 3/2023

Saker att fundera över…

När man förlorar en nära vän är det viktigt att prata med nära och kära om sorgen och känslor säger de som kan och förstår sig på det där. Men jag är verkligen helt värdelös där, uttrycker mig bäst i text, så idag ska jag vara ego och stjäla en del av detta utrymme till att skriva om sorg. Om den hemska tomhet som uppstår när man inte han säga allt det där viktiga som man så gärna hade velat säga. När jag, som vi män oftast gör, nöjer mig med en axelklapp och snabb kram när man i stället bara ville krama så där hårt och inte släppa taget den där gången som också kom att bli den sista. Få personen att förstå att den är extra betydelsefull. Men han visste nog det, hoppas jag, vi hade blivit bättre på sådant ju äldre vi blivit, att berätta för varandra om vikten av vänskap, trots att det denna gång bara blev en axelklapp och snabb kram. Så missa inte det i livet, kära läsare, den där extra goa hårda kramen, de där extra orden som en dag kommer att betyda så mycket! Min älskade vän, hoppas du har det bra där uppe, syns sedan.

Snabba kast här i krönikan. Nu ska vi prata ekonomi. Jag fick möjlighet att vistas en heldag tillsammans med Günther Mårder från Företagarna under hans besök i Högsby. Vilken människa han visade sig vara. Jag tog med mig en sak lite extra från dagen, att allt har ett värde, det gäller bara att hitta marknaden. Så nu till helgen ska förråden inventeras. Det gamla ska säljas, varför spara på all skit. Så vill någon köpa barnens lego, tv-spel, hamsterburar, 50-talet fotbollar och ett och annat åkdon så bara hojta till. För kan Günther få 400 spänn för 20 år gamla och stinkande skridskor så ska jag nog kunna få en tia för mina. Utbud och efterfrågan i sin vackraste form helt enkelt. Slutmålet är Corvetten jag såg hos Vette Småland men det kommer nog att ta sin lilla tid. Men för tusan, man lever på hoppet.

Ha en alldeles utmärkt dag där ute, ta hand om varandra!

//

Mathias

 

 

Läs Magasinet Innehåll nr 3 2023 här:

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: Evenemang, Företag, Fritid, Handla i Högsby, Kommun, Läs Innehåll, Näringsliv Högsby