Innehåll Högsby – nr 4/5-2023

27 april, 2023 Läs mera
Innehåll Högsby – nr 4/5-2023

Slapp skoteroverallen i år, äntligen vår!

Redaktionen här på Innehåll är ett härligt gäng. Samtalsämnena vi avhandlar kan handla om antalet frö i en fröpåse till om det finns liv på andra planeter eller ej. Inför detta nummer slängde jag ur mig, ”släpp fångarna loss, det är vår!” Inte för att jag exakt vet varför, ville mest kolla reaktionen förmodar jag, men samtalet oss emellan därefter blev ett intressant sådant kring vad som är vårkänslor?

Vårkänslor, ganska enkelt förklarat från min vinkel, handlar om barnens fritidsaktiviteter. Båda tokiga fotbollsspelare. Den äldsta, grabben min, spelar i stadens akademilag, dottern i föreningen med bredast verksamhet. Under alla mina år som fotbollstränare finns det en cup som sticker ut, Mörecupen. Den är lika med gräspremiär och historiskt fryser man alltid ihjäl där nere. Vi pratar skoteroverall och varma kängor eller stövlar, minst. En fredag för ett par veckor sedan var det dags, 2023 års cup med båda ungarna på plats ute på planerna under en fredagskväll. Vinst efter vinst radades upp av deras lag, mörkret infann sig, fukten kom så sakta krypande, fredag övergick till lördag innan allt var klart och lagen kunde lämna med en silverpokal och en guldpokal. Och vet ni vad, skoteroverallen fick stanna i bilen denna gång, jag frös knappt. Det, om något, är baske mig vår på riktigt!
För Annelie, kanske är för henne vårkänslor att hålla koll på vår ökande produktion som sker under våren, läs ”hålla koll på mig så jag inte bommar något viktigt.” För det är sådan hon är, ordningsam med stenkoll på allt. Utan henne här skulle jag nog inte bara öppnat fröpåsen och räknat antalet frö. Jag hade slarvat bort hälften, nog planterat resterande i ett torrt sandbad och dessutom sedan glömt att vattna dem. Oavsett, hon var tvungen att svara här, vårkänslor är att ta en kopp kaffe mot en husvägg i lä, och när det är dags för fästingmedicin till de där två lurviga fyrbenta hon har därhemma, tillika våra kontorshundar, som gläder oss med finbesök då och då, vilka stjärnor de är! Det är vårkänslor det.
Senaste medlemmen i gänget, Nina, bidrar med mycket här på kontoret hon med men jag förundras ibland över hennes ologiska ordning på skrivbordet men det har jag inte vågat framföra ännu… Oavsett, hon levererar numera både text och bilder i rasande fart, alltid med beröm MVG. Frågar man henne kring vårkänslor så pratar vi pånyttfödelse. Värme, hopp, långa promenader och en trevlig bok på en klippa. Så där har ni oss, vårkänslor personifierat.

Njut av er vår därute, snart, väldigt snart är det sommar. Då tar vi fortsättningen!

//
Mathias

 

Läs Magasinet Innehåll nr 4/5 2023 här:

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: Evenemang, Företag, Fritid, Handla i Högsby, Kommun, Läs Innehåll, Näringsliv Högsby