Innehåll Högsby – nr 7-2023

13 juli, 2023 Läs mera
Innehåll Högsby – nr 7-2023

Framtidshopp

Skolavslutningen har passerat, studenten likaså. I år hade jag
möjlighet att få vara gäst på båda, så mycket glädje, värme och kärlek det finns dagar som dessa. Drömmar om en ljus framtid bland alla dem som står inför sin sista dag som mellanstadie-, högstadie- eller gymnasieelev. Alla så fantastiskt fina och längs kanterna i kyrkan står stolta familjemedlemmar över generationsgränserna, många med glansiga ögon eller en tår eller två.

När jag står där i kyrkan blir känslorna överväldigande när Idas sommarvisa börjar spelas. Inte bara är jag tacksam i min roll som förälder, för att båda mina barn sitter i kyrkan samtidigt, utan för att allas känslor, allas hopp om en ljus framtid, framkallar mina egna minnen om densamma, den ljusa framtiden. Jag minns den midjekorta vita kavajen från studenten och hur världen nu väntade på mig med öppen famn. Att jag skulle få vingar som skulle bära mig till jordens alla hörn, köra fina bilar och med en massa
pengar på banken. För så skulle det bli, hopp om en framtid fanns det så det räckte till och blev över. Hur det gick, njaaaa, men livet blev helt ok ändå!

I detta nummer av Innehåll vill vi lyfta framtiden lite extra, de unga som brinner för något. De som förverkligar, skapar minnen och drömmer om en hoppfull framtid. Läs om grabbarna med det stora musikintresset, de kreativa deltagarna i Konstkollot samt de unga kommunutvecklarna som brinner för sin hembygd.

Trevlig sommarläsning på er därute. Hörs igen i augusti!

//
Mathias

 

Läs Innehåll nr 7 2023 här:

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: Evenemang, Företag, Fritid, Handla i Högsby, Kommun, Läs Innehåll, Näringsliv Högsby