Innehåll Högsby – nr 8-2023

31 augusti, 2023 Läs mera
Innehåll Högsby – nr 8-2023

Vardagsrutiner…

Gick det så där med denna sommar också. Precis på samma sätt som det blir under höst-, jul- samt påsklov. Orutinen lyser igenom ganska hårt när det
kommer till rutiner, att hålla dem. Själv så tänkte jag ju klara milen, sluta äta godis och annat skräp. Börja laga husmanskost och skippa onyttig hämtmat. Starten skulle bli i samband med att barnen fick sitt efterlängtade sommarlov, under egna semestern skulle uppdraget toppa för att sedan hållas lätt som en plätt under hela hösten. Hur det gick? Käpprätt åt pipsvängen om jag ska vara helt ärlig!

De nyinköpta löparskorna har totalt sprungit sex kilometer, lördagsgodiset blev snabbt vardagsgodis och micropopcorn omvandlades ganska omgående till chips i alla möjliga kombinationer, vissa inte ens goda. Vem kom på brynt smör och chilli eller lime och sourcream, varför nöjde tillverkarna sig inte med grill och dill. Det hade i alla fall varit enklare att göra sitt fredagsmysval där i butiken, det är en sak som är säker.
Sedan kommer vi till det där med skärmtid för barnen under sommarlovet, det skulle det också ha blivit rutiner kring. Gick inte så rackarns bra det heller. Men än värre, jag förstår inte varför jag inte bara ger upp försöket, ”veckan innan skolstart ska det vara släckt vid 22.00, annars orkar ni inte upp ungar. För på min tid, då var det exakt det som gällde…”
Men nu ska det bli annorlunda, rutiner ska åter införas för nu är skolan i gång, vardagen har äntligen infunnit sig. Nu blir det enklare! Eller hur, kära läsare?
Jag hoppas i alla fall att ni har haft större framgång kring vardagsrutiner än jag denna sommar och att vardagen nu tillåter er att läsa månadens nummer av Innehåll i lugn och ro.

Trevlig läsning!

//
Mathias

 

 

Läs Innehåll nr 8 2023 här:

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: Evenemang, Företag, Fritid, Handla i Högsby, Kommun, Läs Innehåll, Näringsliv Högsby