Högsbydagarna 2023

8 juni, 2023 Läs mera
Högsbydagarna 2023

Hallå där Sebastian Karlsson, en av eldsjälarna bakom Högsbydagarna

Uppdatera våra läsare kring status inför årets stora händelse i Högsby är du snäll.
– Det blev en nysatsning förra året. Vi lyckades bra och fick det lokala och viktiga näringslivet med oss. I år känner vi att vi har medvind och intresset för vårt nya inslag, torsdagsfest med barn- och ungdomsdisco och tivoli, är mycket stort vilket är extra skoj såklart. Vi vill erbjuda något för alla så detta passar perfekt in i det, vi vill skapa en dag där våra yngsta besökare ska få samma känsla som den våra äldre besökare får helt enkelt.

Förra året kändes det som att något ändrades, att det blev en form av nytändning?
– Jo, så kände vi nog alla. Vi bildade en ny arbetsgrupp och lyckades på alla plan att skapa ett arrangemang av ganska stort format. Vi kan väl säga att när vi stängde förra årets fest så hade vi alla fått blodad tand inför 2023 års planering. Vi satsar nu hårt för att bli ännu bredare och det märks i år att Högsbydagarna är ett perfekt forum att samla näringslivet och alla andra samarbetspartners kring. Vi ska inte slå oss för bröstet för det räcker med dåligt väder för att vi ska få problem, där fjolårets succé inte får en uppföljning. Men den nya gruppen blev räddningen för Högsbydagarna, så mycket kan jag säga. Förra året fick vi kämpa hårt men år två sägs gå lite enklare och den känslan får jag med. Vi känner att folk vill synas, vara behjälpliga, det finns helt enkelt ett större intresse, både före, under och efter arrangemanget. Det är ett fint kvitto för oss att vi är på rätt väg helt enkelt, avslutar en stolt och förväntansfull, Sebastian Karlsson.

Banken med stort hjärta skapar gemenskap

En stolt och mångårig samarbetspartner till Högsbydagarna infriar nu löftet till högsbyborna och inbjuder till skön-sjungande allsång!

– Ett löfte är ett löfte! Så nu, efter ett par pandemiår, är det äntligen dags att avsluta vårt 125-årsjubileum med den del vi inte hann med innan allt stängde ned. Så under lördagen har vi lyckats boka Shirley Clamp som kommer att ta med oss på en äkta allsångsupplevelse från Sparbanksscenen, berättar Ann-Christin Thörn Håkansson från Högsby Sparbank.

Stolt huvudsponsor med stort samhällsengagemang
Vi människor behöver alla något att samlas kring då och då, det skapar gemenskap och värme. Högsbydagarna är ett bra exempel som lockar hemvändare från när och fjärran.
– Folket går verkligen man ur huse under dagarna och som bank vill vi vara med på tåget. Det är därför vi valt att vara huvudsponsor, dagarna är så viktiga för bygden. Som bank har vi ett stort samhällsengagemang och ska vara en given aktör och deltagare i samhället, vi besöker exempelvis skolor och pratar ekonomi. Vi ger investeringsbidrag till föreningar och brinner för ett blomstrande samhälle. Att sponsra föreningar med en stor och bred ungdomsverksamhet är viktigt för oss ur den aspekten, förklarar Ann-Christin vidare.

Hur ser ert deltagande ut på plats under Högsbydagarna?
– Vi kommer att stå på gräsytan mellan församlingshemmet och Emån men en rejäl monter. Där kommer vi att dela ut goody bags, bjuda barnen på fiskdamm och anordna tävlingar under dagen. Syftet är också att marknadsföra oss som en stabil aktör och få mingla och prata med både befintliga som framtida kunder. Dagen är också ett bra tillfälle att lyfta fram årets utflykt som vi öppnar anmälan till den 26 juli. Denna gång går turen till Astrid Lindgrens Näs och vi hoppas att uppslutningen blir lika god i år som den blev förra året när vi besökte Öland Spirar, avslutar Ann-Christin.

Vi ses på Högsbydagarna 2023!

Klicka här för program: https://issuu.com/wahlins/docs/2023-06_hogsbydagarna_2023?fr=sZWViYzMxNDMwNjk

 

Tags:

Kategori: Högsbydagarna