Från Cypern till Berga, vilket klipp det blev

27 oktober, 2022 Läs mera
Från Cypern till Berga, vilket klipp det blev

Värme och sand mellan tårna i 30 år, på plats i Ayia Napa, Cypern. Sedan kom coronan och allt blev totalt mörker för Bergas nya frisör.

För Susanne Gustafsson blev det här med pandemin inget bra, inget bra alls faktiskt. Inte en promenad, inget socialt liv under tre månader tog ut sin rätt.
– Det gick så långt så vi fick en sms kod för att få gå och handla, du fick inte välja tid eller butik själv, utan en total stenhård lockdown under tre månader. Jag bestämde efter ett par veckor inlåst i ensamhet att det fick vara nog. Så när första planet lyfte från ön satt jag där och flög till Sverige och mitt älskade västkusten. Och efter lite turer fram och åter hamnade jag till slut här, i Berga.

Sand och sol väntade på Böda
Susanne, med sin historia från bland annat Salong Noblesse i Göteborg, behövde inte oroa sig speciellt länge för arbetslöshet och tristess, ganska snabbt dök en chans upp på Öland.
– Så blev det, jag gick och tänkte på att det här med att jobba under säsong skulle kunna passa mig och fick ganska snabbt nys om att det fanns jobb att söka på Böda som frisör. Så nu har det blivit Böda under två somrar för mig, dessutom med mycket sand mellan tårna. Av en händelse var en av mina arbetskamrater från Berga och hon tipsade mig om att det kunde finnas ett behov av hjälp på en frisörsalong i Högsby efter att säsongen på Böda var över.
Så efter säsong så löste allt sig perfekt och jag hamnade i Högsby och blev väl omhändertagen av alla där. Miljön här i kommunen är helt magisk och passar mig perfekt som gillar att röra på mig med hunden.

Anrika Hammarlunds
Några planer på att återvända till Cypern finns inte längre och när Susanne dessutom fick nys om att anrika Hammarlunds frisersalong i Berga var ledig började saker att snurra i skallen.
– Jag har alltid velat ha en egen salong så när chansen om att starta upp egen verksamhet på detta nostalgiska ställe för alla bergabor var jag inte sen att hoppa på tåget och nu står jag här som företagare i Berga. Planen är att renoveringen ska fortgå i samma takt så vi kan öppna upp under 2022. Jag ser fram emot den dagen vill jag lova, avslutar Susanne med ett skratt.

Tags:

Kategori: Nyheter