Betydande satsningar – Gallerian höjer statusen

26 oktober, 2023 Läs mera
Betydande satsningar – Gallerian höjer statusen

Malin Rosenqvist och Josefine Jacobsson tror mycket på den nya satsningen av Gallerian.
Infälld bild: Susanne Fahrensohn kommer att köra igång ett kafé i Gallerian.

Gallerian i Högsby, som startade i juni 2005 i anslutning till Karlssonvaruhuset, genomgår betydande förändringar. För tillfället pågår byggnadsjobb och målet är att snarast möjligt komma igång med den nya inriktningen.

För närvarande är det öppet tre dagar i veckan, men med nyordningen blir det fem dagar. Tillbaka i butiken är Malin Rosenqvist, som ihop med Josefine Jacobsson kommer att driva verksamheten.

Elonbutik
Mycket i Gallerian ska tas bort. Den stora nyheten är att det i fortsättningen blir en Elonbutik med allt vad det innebär samtidigt som Digitalbutiken upphör.
– Vi får tillgång till Elons hela utbud och givetvis också näthandeln. Den som beställer varor från Elon får sedan hämta dessa hos oss. Det blir som tidigare in- och utlämning av datorer här, säger Malin med instämmande av Josefine.

Utförsäljning
Närmast blir det en utförsäljning av varor samtidigt som ombyggnationen fortsätter.
Klart är man ska fortsätta med att ta foton vid förnyelse av körkortet. Dessutom blir TV-avdelningen kvar liksom försäljningen av nya och begagnade datorer.

Bredare klädsortiment
Gallerian kommer att erbjuda bland annat ett avsevärt bredare sortiment av kläder. I dagsläget är det inte klart på alla fronter, men tydligt är att den får en helt annan status och förhoppningar finns att det ska vara igång fullt ut inför julhandeln.
– Det är viktigt att kaféverksamheten startar och vi hoppas att Gallerian ska bli en samlingspunkt som så väl behövs i Högsby. Det är samtidigt spännande att få vara med på denna satsning, tycker Malin och Josefine.

 

Kafé startas i Gallerian

Mycket är på gång vid Gallerian i Högsby. Klart är bland annat att Susanne Fahrensohn, Högsby kommer att starta ett kafé där. Förberedelserna är i full gång och i november ska allt vara klart.

– Min man och jag bodde tidigare i närheten av tyska Dortmund, men vi ville komma ifrån stressen där och vi har i 1,5 år bott här. Vi trivs verkligen, då det är ett lugnare tempo och människorna är väldigt vänliga. Dessutom gillar vi den svenska naturen. I Tyskland lagade jag mat och ordnade även med fika åt studenter, säger Susanne Fahrensohn.
I Gallerian ska hon öppna på morgonen med att servera en rejäl frukost och senare på dagen väntar kaffeservering med hennes fikabröd.
–Jag kommer att baka brödet och utöver kaffeserveringen ska det också finnas våfflor. En del byggnadsjobb återstår innan jag kan köra igång, säger hon vidare.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Tags:

Kategori: Nyheter