Bergsäkert inslag toppat med jubileum

25 augusti, 2022 Läs mera
Bergsäkert inslag toppat med jubileum
Den 3 september är det återigen dags för Berga-dagen, i år också med ett respektabelt jubileum då lokstallet, stationshuset och järnvägen mellan Kalmar-Berga firar 125 år!

Bergadagen fortsätter på sitt inslagna spår som årligen lockar folk från när och fjärran till bygden. Evenemanget möjliggörs genom samverkan mellan Bergas föreningar och företag och förhoppningen är en årligt förekommande och ständigt växande Bergadag. I år blir det på nytt ”Konst vid spåret”, något som Maja Heuer, projektledare, Unika historiska Kalmar Län, får berätta mer kring.
– Vår tanke från början var att ha invigning av lokstallet men det kommer bli senare istället när området är säkrat. Likväl kommer det erbjudas visningar och program runt den. Programmet som erbjuds under dagen har mycket spännande innehåll. Inriktningen blir kulturarv och konst med anknytning till platsens historia. Bland utställningarna hittar besökaren ”Järnvägsknuten Berga – från jordbruk till stations- och industrisamhälle”, samt då ”Konst vid spåret”. Det kommer också att erbjudas spännande berättelser kring Bergas utveckling. Dessutom, rykande färska ”Barnen i Berga”, producerad av barnen på Skytte-
fällaskolan med fokus på Berga som järnvägsknut. Det kommer att finnas försäljning av korv och fika, ett lokstallslotteri och en spännande tipsrunda i Schröders park…

Mycket annat händer under dagen!

Eller vad sägs om underhållning av Berga Blås vid Missionskyrkan, bergaloppet för barnen, stort godisregn hos Pyrokno, Lionståget, bakluckeloppis, servering, företag har öppet hus, orienteringslabyrint samt smaskiga kroppkakor till salu hos Coop.
– Det känns som Bergadagen i år har någonting för alla och förutom allt det som nämnts ovan finns det mycket, mycket mer att ta del av under dagen. Vi som på ett eller annat sätt varit involverade i planeringen känner oss hoppfulla och är bara vädret med oss den 3 september slår vi besökarrekord, det är i alla fall min känsla, avslutar en hoppfull Maja Heuer.

Tags:

Kategori: Nyheter