Bergacafét i ny regi

8 juni, 2023 Läs mera
Bergacafét i ny regi

Tom Walle, Thomas Hyckenberg och Affe Dahlberg.

Under 19 somrar har Thomas Hyckenberg och Affe Dahlberg drivit det omåttligt populära Café Tre Århundraden i Bergas gamla skolbyggnad dit gästerna har vallfärdat i hundratal om helgerna. Nu är det dags för herrarna att sluta baka och lämna över till de nya ägarna Helene och Tom Walle som står mer än redo att axla driften av cafét.

– Så fort jag kliver in här får jag en härlig varm känsla, utbrister Tom glatt när han öppnar dörren och stiger in i cafédelen. Vi ska inte förändra något som fungerar, utan förvalta detta enastående som Thomas och Affe har skapat, men självklart kommer vi sätta vår prägel på konceptet. Ett konkret exempel är att vi behåller storfavoriten banankolapaj men väljer att servera den i muffinsform.
Paret Walle kommer även fortsätta med den uppskattade bordsserveringen eftersom den personliga kontakten med gästerna är av högsta vikt.
– Vi har alltid älskat matlagning och bakning, men det är den sociala biten som är viktigast för oss. Vi är måna om att våra besökare ska känna sig lika välkomna och viktiga som de alltid gjort här på Bergafiket, förklarar Tom.
Och nog är det så att ett besök på Café Tre Århundrade innebär mycket mer än en kopp kaffe och ett smarrigt bakverk eller frasig våffla med himmelsk sylt på. Av någon anledning infinner sig lugnet här på denna lilla plats i utkanten av Berga. I kön syns inga sura miner, gästerna samtalar glatt med känd som okänd, i trädgården sitter sällskap där gammal möter ung och bland borden erbjuds påtår av den trevliga och pratglada personalen.
Loppis vägg i vägg
De allra flesta som kommer hit för att fika besöker också loppisen som ligger vägg i vägg med cafét. Thomas och Affe kommer att driva loppisen precis som vanligt och har samma öppettider som cafét.
– Allting känns så tryggt och bra, säger kvartetten unisont. Vi kommer inte att lägga oss i varandras verksamheter men vi finns alltid till hands för att stötta varandra och vi delar samma önskan och ambition om att detta ställe ska fortsätta blomstra tillsammans med våra fantastiska kunder.

Tags: ,

Kategori: Nyheter