Bann Thai storsatsar inför framtiden

23 februari, 2023 Läs mera
Bann Thai storsatsar inför framtiden

När gänget bakom restaurang Bann Thai summerade 2022 fanns det planer på att kanske avveckla verksamheten. Men med lite jäkla anamma valde de att storsatsa sig ur krisen.

Höga elpriser, höjda räntor och högre inköpspriser på varor och produkter kan slå undan benen på vem som helst i tider som dessa. För gänget bakom Bann Thai blev pandemin och krisen Sverige som land befann sig i under 2022, nu även 2023, kännbar. Planer fanns på att avveckla hela verksamheten men idag är restaurangen vackert ombyggd. På plats finns numera både café, spelhörna och nybyggd pub.
– Det är extra skoj att ni på Innehåll valde att besöka oss en dag som denna när restaurangen är välfylld. Men så har det varit under sista tiden och det är mycket glädjande. Högsbyborna har verkligen visat att det finns ett behov av det vi erbjuder här på bygden och det värmer såklart. Vi har försökt tänka på att behålla känslan av Thailand i restaurangen samtidigt som vi ville få till en klassisk pubmiljö och jag tycker att vi lyckats bra, berättar Rolant Pridaen när vi stannar till för ett litet strandhugg.

Café med hembakat saknades
Högsby har en historia av att erbjuda nybakat under årtionden. Numera doftar inte Storgatan av Wickbergs eller Aboda Klint av Monicas bakverk. Bann Thais satsning på café kommer fylla ett tomrum hos den fikasugna.
– Här hos oss erbjuds besökaren både asiatisk som svensk husmanskost, vi erbjuder kunderna kaffe tillsammans med klassiska bakverk. Här serverar vi också smarriga räkmackor vilket redan har blivit ett populärt inslag. Vi tror på detta och kommer under året erbjuda pubkvällar och ett och annat uppträdande. Vi hälsar gamla och nya kunder välkomna till oss. Nu kör vi, avslutar Rolant stolt.

Tags:

Kategori: Nyheter