Alcoholica

13 juli, 2023 Läs mera
Alcoholica

Från vänster Charlie Petersson, Magnus Helander, Albert Hult, Anton Karlsson, Arvid Schön och Wilmer Axelsson bildar bandet.

Bland hyreshus och villor på Kyrkogatan i Högsby ligger bandet Alcoholicas replokal i en låg vit byggnad. Dörren står inbjudande öppen och när jag närmar mig hör jag svaga toner från gitarrers riff blandas med sorlet från de lågmälda rösterna tillhörande bandets sex medlemmar Albert, Anton, Arvid, Charlie, Magnus och Wilmer.

Jag hälsas välkommen och känner direkt att i denna lokal bor en påtaglig kraft och energi. Det är som att alla timmars övning och slit samt alla drömmar och förhoppningar sitter i de hårdrocksaffischerade väggarna.
– Vi är ett gäng kompisar som träffas ett par gånger i veckan och spelar tillsammans, berättar Wilmer. Allt började för cirka två år sedan då jag och Arvid sommarjobbade på samma ställe. Vi var överens om att det inte fanns så mycket för oss ungdomar att göra häromkring så vi bestämde oss för att själva skapa en aktivitet så vi kunde göra något värdefullt på vår fritid. Via youtube och andra medier lärde vi oss att steg för steg spela instrument och på den vägen är det.
Snart utökades duon med ytterligare fyra lika målmedvetna
grabbar och sedan i mars ser bandets konstellation ut som den gör i dagsläget. Alcoholica spelar covers och medlemmarna är rörande överens om att det amerikanska heavy metalbandet Metallica är den stora förebilden.
– Alcoholica har ingen vokalist så vi använder förinspelade originalröster och så står vi för den instrumentella musiken, förklarar Anton. Efter sommaren är planen att vi ska börja skriva vårt eget material så nu letar vi efter en sångare eller sångerska för att göra gruppen komplett.
Det är en häftig upplevelse att möta dessa drivna grabbar som vågat satsa på en dröm och som inte är rädda för att jobba hårt för att nå dit. De har alla blivit uppmuntrade hemifrån och innan Högsby Bostad hjälpte dem att hitta en lämplig lokal att repa i tillbringade killarna många timmar i sina tålmodiga familjers garage och källare.
– Även om våra föräldrar varit positiva och stöttande hela tiden tror jag att de alla är tacksamma att vi hittat en lite mer avskild plats att öva på, skrattar Charlie.
– Vi vill spela tillsammans och ha roligt. Målet är att få uppträda och just nu övar vi för fullt inför vår första
spelning som kommer att ske på restaurang Bann Thai den 22 juli klockan 21.00, säger Wilmer. Vi hoppas att många vill komma dit och ha en kul kväll med oss, vi uppskattar och värdesätter varenda besökare som vill lyssna på oss.
Grabbarna har ytterligare några spelningar inplanerade under sommaren och de hoppas att det ska komma fler bokningar både till privata tillställningar och fester samt till olika evenemang. Bland traktens ungdomar är Alcoholica ett känt band och sedan gruppen startade är det många fler som blivit inspirerade att våga satsa på liknande projekt. Killarna tycker att det är toppen att fler ungdomar tror på sig själva och sina framtidsvisioner.
– Den ultimata drömmen är att en dag få uppträda inför fullsatt arena i Mexico City, säger Arvid.
Genast startar en fartfylld diskussion kring de otroliga fansen i Mexico och det slår mig återigen hur otroligt synkade dessa ungdomar är. De är utan tvekan sex olika personligheter men när det kommer till Alcoholica är de som en samstämmig enig röst.
– Om vi ska vara mer realistiska så vore det ju helt underbart få spela under Högsbydagarna eller Latitud, tillägger Albert och Magnus. Eller kanske Sweden Rock!
På frågan hur grabbarna skulle beskriva sin musik svarar Wilmer närmast reflexmässigt:
– Fast, heavy and loud.
De andra fem ler stort och nickar instämmande.

Tags:

Kategori: Nyheter