27-årige Linus har startat nytt företag

28 september, 2023 Läs mera
27-årige Linus har startat nytt företag

Linus mål är att hans företag ska växa i lagom takt.

Maskiner och entreprenader är något som står högt i kurs hos 27-årige Linus Lindh, Älgsjökulla, som i fjol valde att starta företaget Lindhs Maskin & Entreprenad AB.

– Jag har aldrig haft ett stort intresse för djur och då andra i familjen startade Lindhs Djur & Natur, valde jag att kliva åt sidan. Däremot har jag mellan varven hoppat in och jobbat åt företaget, men då har det handlat maskiner och motorer, som är mina specialområden, berättar Linus.

Grävmaskin och lastbil
Under en del år har Linus kört timmerbil åt Bennesveds Åkeri AB Älghult, vidare har det bland annat handlat om att köra grävmaskin och då exempelvis gräva avlopp m m. Bland andra uppdragsgivare kan nämnas Högsby Grus & Betong och Lindhs Djur & Natur. Beträffande det sistnämnda har det rört sig om svetsning i samband med reparationer under den intensiva skördetiden.
– Allt sådant gillar jag skarpt och i fjol tyckte jag tiden var mogen att starta eget, vilket också innebär jag får hålla på med kontorsjobb. Även i de sammanhangen är det angeläget att hålla god ordning.
Linus har en specialutrustad servicebil, vilken är värdefull vid akutinsatser.

Vill växa i lagom takt
– Min målsättning är att företaget ska växa i lagom takt. Jag har inte bestämt ännu om jag ska satsa på en egen mekanisk verkstad eller i stället göra investeringar av inköp av maskiner. Efterfrågan får avgöra vilken inriktning det blir, avslutar Linus.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Tags:

Kategori: Nyheter